top of page

Condoleance kaarten

 - Steun betuigen met een persoonlijke condoleancekaart van Nafitho Cards -

Verstuur een gepaste condoleance kaart om jouw innige deelneming te betuigen. Nafitho Cards heeft een groot assortiment condoleancekaarten in verschillende stijlen. Condoleance kaarten: respectvol en meelevend!

Nafitho Cards levert in consignatie een 32 vaksmolen, wisselend assortiment per seizoen, inclusief aansprekende topkaart waarop de consumentenprijs van € 1,95 wordt vermeld.

 

Het assortiment van de condoleance kaarten is uniek!

Niet alleen de aansprekende afbeeldingen en teksten maar is het geheel ook gecreëerd op de betekenis van bloemen en kleuren, zodat een passende kaart voor de overledene kan worden gekocht.

 

Betekenis van bloemen

Er zijn erg veel bloemen met ieder een eigen betekenis. Zo staat een rode roos voor liefde en heeft een aronskelk zich in de loop der tijd ontwikkeld als de bloem die symbool staat voor rouw. Zo zijn er talloze bloemen met hun eigen betekenis. U wilt de nabestaanden een juiste condoleance kaart sturen met een afbeelding van bloemen? U twijfelt nog?

Bekijk dan hieronder welke bloemsoort en kleur geschikt zijn en waarvoor de kleuren staan en betekenen.

Bloemsoorten:

Anjer - De Anjer wordt ook wel de nagelbloem genoemd. De Anjer staat symbool voor Christus, gezien het ‘nagels aan het kruis’ betekent.

De Anjer is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Vaak wordt er gekozen voor wit, rood of roze.

Amaryllis - Amaryllis betekent betoverende schoonheid. Ook betekent het ‘stralen, flonkeren en twinkelen’.

De Amaryllis is een prachtige bloem die geschikt is om te laten bezorgen bij nabestaanden, of om op uw eigen uitvaart tentoon te stellen.

Aronskelk - De aronskelk heeft als christelijk symbool “de heilige maagd Maria”. De aronskelk is een witte bloem die recht omhoog naar de hemel wijst. U ziet de aronskelk dan ook vaak terug in rouwboeketten, kransen en bloemstukken. Ook staat deze bloem symbool voor rouw.

Chrysant - De chrysant staat symbool voor een aantal dingen. Voor vriendschap, de herfst en in Japan zelfs voor onsterfelijkheid.

Chrysanten worden veel verwerkt in rouwboeketten.

Lelie - Een lelie is een prachtige bloem die symbool staat voor de lente. Over het algemeen staat de lelie voor reinheid en vrouwelijkheid.

Met de lelie zal er altijd iemand in uw gedachte blijven. Lelies worden verwerkt in rouwboeketten maar ook kunt u een lelie op de kist van de overledene leggen.

Orchidee - Een orchidee is vaak een paarse, roze of witte bloem. Al vroeg in de oudheid kreeg de orchidee al een naam: de vruchtbaarheidsplant. Later heeft de orchidee meerdere symbolen gekregen: elegantie, vrouwelijkheid en verbondenheid. Een orchidee komt het best tot zijn recht wanneer zij samen met andere orchideeën recht overeind staan in een pot.

Roos - Een roos wordt misschien wel het vaakst gelegd op een graf of op de kist van een overledene. De roos kennen we voornamelijk in het rood, wat de kleur van de liefde betekent. Maar rozen zijn er in allerlei kleuren. Elke kleur heeft een eigen betekenis bij de roos. Kijk daarom eens bij de kleuren betekenissen.

Tulp - Een tulp kent elke Nederlander wel. De tulp staat daarom ook niet voor niets symbool voor Nederland. Het betekent ook “ik bid voor u”.

Een rode tulp staat voor liefde en de gele tulp staat voor blijdschap.

Viooltje - Een viooltje is een prachtige, paarsblauwe bloem. Het viooltje staat symbool voor het voorjaar, door zijn frisse en mooie kleur. Verschillende geloofsovertuigingen geven een eigen symboliek voor het viooltje. Zo staat het viooltje binnen het christendom voor Maria (zuiverheid en zedigheid) en binnen de Griekse mythologie wordt het in verband gebracht met het jonge, nieuwe leven (voorjaar).

 

Product:              Condoleance

Kaartenmolen:     zilver, 32 vaks

Afmeting:            13 x 13 cm

Verpakking:         cellofaan inclusief envelop

Papiersoort:         300 grams 1-zijdig gestreken sulfaatkarton

Afwerking:           gelamineerd (hoge glansweergave)

Levertijd:             binnen 5 werkdagen

Prijsstelling:         wordt in consignatie geleverd

Consumentenprijs: € 1,95 incl. btw.

Onderstaande is slechts een deel uit ons assortiment en

wordt maandelijks aangevuld met nieuwe items.

Topkaart-Condoleance---21x24-cm.jpg
Condoleance-520.jpg
Condoleance-543.jpg
Condoleance-500.jpg
Condoleance-503.jpg
Condoleance-506.jpg
Condoleance-542.jpg
Condoleance-541.jpg
Condoleance-545.jpg
Condoleance-507.jpg
Condoleance-501.jpg
Condoleance-538.jpg
Condoleance-546.jpg
Condoleance-532.jpg
Condoleance-526.jpg
Condoleance-518.jpg
Condoleance-519.jpg
Condoleance-508.jpg
Condoleance-530.jpg
Condoleance-531.jpg
Condoleance-528.jpg
Condoleance-521.jpg
Condoleance-523.jpg
Condoleance-514.jpg
Condoleance-544.jpg

©2021 by Nafitho Cards.

bottom of page